Oferta biznesowa

Spotkania biznesowe niekiedy wymagają neutralnego gruntu, miejsca, które pozwala na podkreślenie partnerskich relacji i otwartości na argumenty. Przyjazna przestrzeń Restauracji DOZAMEL nie ogranicza. Twórczo ją wykorzystujemy, aby dać Tobie nowe możliwości.



W naszej ofercie biznesowej znajdą Państwo przede wszystkim zestawy menu, które dopasowaliśmy do charakteru i długości spotkania biznesowego: "Spotkanie z klientem", "Negocjacje", "Podpisanie kontraktu".

 

 

 

 

 

 

 Oferujemy:

- lunche i obiady biznesowe w VIP Roomie (do 20 osób) 

- obsługę konferencji – obiady, przekąski, przerwy kawowe 

- śniadania biznesowe 

- spotkania i imprezy okolicznościowe (do 70 miejsc siedzących lub do 120 stojących/szwedzki bufet) 

- dania świąteczne na zamówienie 

- cateringową obsługę wyjazdową

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokalizacja Restauracji w budynku Centrum Konferencyjnego WPP umożliwia korzystanie z klimatyzowanych sal konferencyjnych i szkoleniowych, holu i tarasów oraz ze sprzętu do prezentacji (rzutniki multimedialne, monitory plazmowe, odtwarzacze Blu-Ray i DVD, kamery, profesjonalny system nagłośnienia) i systemu komunikacji (monitory, potykacze, serwis www).

 

Na terenie całego budynku jest dostęp do bezprzewodowego internetu przez bezpłatną sieć Wi-Fi.

 

 

Zobacz nasze propozycje lunchów i obiadów biznesowych, zebrane w tabeli lub pobierz plik z kompletnym Menu Biznesowym na 2014 r. na dole strony. Nasze menu możesz także obejrzeć w formie książki, po kliknięciu TUTAJ.

  

 

ZESTAW I: SPOTKANIE Z KLIENTEM
(zestaw 2-daniowy: przystawka lub zupa do wyboru, danie główne)

Przystawka:

  • Sałatka Capresse
    Klasyczna włoska sałatka.  Soczyste plastry mozzarelli przekładane pomidorami z dodatkiem świeżej  bazylii i ziół prowansalskich. Podawane z sosem ziołowym  na bazie octu balsamicznego i chrupiącą grzanką
  • Mini tarta z kurczakiem i papryką
    Sycąca przekąska z kruchego ciasta wzbogacona smakiem soczystego kurczaka i papryki z ogródka
  • Terrina drobiowa na sałacie
    Trójkolorowa rolada z mięsa drobiowego podawana na świeżych liściach sałaty

Zupa:

  • Ogórkowa
    Aromatyczna zupa z kiszonych ogórków podawana z ziemniakami lub z ryżem
  • Pomidorowa z makaronem
    Klasyk kuchni polskiej podawany z makaronem lub ryżem
  • Jarzynowa
    Sycąca zupa sporządzona z bukietu polskich warzyw

Danie główne:

  • Filet z drobiu zapiekany z warzywami
    Warzywa gotowane na parze otulone żółtym serem zapieczone na filecie z piersi kurczaka
  • Kotlet de volaille
    Chrupiący filet z piersi kurczaka zawijany z masłem i świeżym koperkiem w delikatnej panierce
  • Torcik ziemniaczany ze szpinakiem
    Specjalność naszej Kuchni:  złociste placki ziemniaczane przekładane aromatycznym i aksamitnym  szpinakiem z czosnkiem, posypane prażonymi płatkami migdałów

 

 

ZESTAW I: NEGOCJACJE
(zestaw 3-daniowy: przystawka, zupa, danie główne)
 

Przystawka:

  • Sałatka z łososiem
    Płat grillowanego łososia w towarzystwie ananasa podawany na kruchej sałacie lodowej z pomidorkami koktajlowymi,  zielonym ogórkiem i czarnymi oliwkami . Całość skropiona octem balsamicznym
  • Sałatka a’la Cezar
    Mix sałat z kawałkami grillowanego kurczaka, pomidorkami koktajlowymi i  zielonym  ogórkiem. Smaku dopełnia  świeżo starty parmezanem  oraz  delikatny sos cezar. Sałatka podawana z chrupiącą grzanką
  • Pomidorki koktajlowe nadziewane  serem
    Soczyste pomidorki koktajlowe nadziewane lekko słoną pastą z sera feta polane złocistą oliwą z oliwek z dodatkiem czosnku i liści bazylii

Zupa:

  • Węgierska
    Rozgrzewająca, lekko pikantna, pełna czerwonych warzyw zupa podawana z kleksem kwaśnej śmietany.
  • Żurek królewski
    Tradycyjny żurek przygotowywany na zakwasie podawany z białą kiełbasą, jajkiem i wędzonym boczkiem
  • Rosół z makaronem
    Klasyczny rosół przygotowany na bazie mięsa drobiowego podawany z makaronem 

Danie główne:

  • Schab saute z pieczarkami
    Grillowany schab przykryty duszonymi kawałkami pieczarek smażony na maśle
  • Kotlet de fantazja
    Filet z piersi kurczaka nadziewany pieczarkami, pod pierzynką z ananasa, szparagów i żółtego sera
  • Pstrąg z borówkami
    Grillowany filet z pstrąga nadziewany aromatycznym sosem z leśnych borówek

 

 

ZESTAW III: POSPISANIE KONTRAKTU
(zestaw 4-daniowy: przystawka, zupa, danie główne, deser)
 

Przystawka:

  • Różyczki z łososia wędzonego
    Wyśmienite różyczki z łososia wędzonego  podane na bukiecie sałat w towarzystwie sosu cytrynowo-miodowego
  • Krewetki w maśle czosnkowym
    Złociste krewetki obsmażane w aromatycznym maśle czosnkowym  z dodatkiem  pietruszki podawana na liściach kruchej sałaty
  • Szparagi owijane rukolą i szynką parmeńską
    Doskonała przystawka dla smakoszy kuchni włoskiej. Grillowane szparagi zawijane w plastry szynki parmeńskiej i liście rukoli. Smaku dopełnia delikatny sos beszamelowy

Zupa:

  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
    Aksamitna zupa przyrządzana na bazie świeżych pieczarek podawana z chrupkim groszkiem ptysiowym
  • Rosół z kołdunami
    Klasyczny rosół przygotowany na bazie mięsa drobiowego podawany z litewskimi kołdunami
  • Krem z brokułów
    Gęsty krem przyrządzony ze świeżych brokułów podawany ze śmietaną i prażonymi płatkami migdałów

Danie główne:

  • Łosoś w sosie cytrynowym
    Soczysty filet z łososia muśnięty sosem balsamicznym z dodatkiem świeżo startej skórki z cytryny
  • Polędwiczki w sosie kurkowym
    Polędwiczka wieprzowa podawana z leśnymi kurkami w sosie śmietanowym
  • Pierś drobiowa grillowana po prowansalsku
    Grillowany filet z piersi kurczaka przykryty plastrem pomidora i  żółtym serem. Całość zapieczona pod majonezowo-ziołowym sosem

Deser:

  • Gorąca szarlotka chłodzona gałką lodów
  • Galaretka z sezonowymi owocami i bitą śmietaną
  • Panna cotta z sosem owocowym
  • Domowe ciasto orzechowe

 

 

 

 

 

 Do każdego zestawu:

  • surówka bądź warzywa gotowane - sałata lodowa ze śmietaną na słodko-kwaśno, sałatka z buraków, surówka z selera z rodzynkami, surówka z marchwi z ananasem, kapusta modra zasmażana, brokuły z migdałami, bukiet warzyw gotowych na parze, marchewka karotka

oraz dodatki do wyboru:

  • ziemniaki z wody
  • pieczone łódeczki z ziemniaków
  • frytki,
  • ryż
  • kluski śląskie
  • kasza gryczana 

 

 

pliki do pobrania:

Business Menu 2014 - pdf

Poproś o ofertę

Strefa pracownika

zapomniałem hasła

Aktualności

III Mistrzostwa Strzeleckie o puchar Prezesa Dozamel – już za miesiąc

2017-09-06

6 października 2017 r. na Strzelnicy WKS we Wrocławiu odbędą się już III Mistrzostwa Strzeleckie o puchar Prezesa Dozamel.  Jak co roku zapraszamy do uczestnictwa firmy zlokalizowane na terenie Wrocławskiego Parku Przemysłowego. więcej >

Czwarty finał krajowego konkursu ClimateLaunchpad 2017 rozstrzygnięty

2017-08-23

19 sierpnia już po raz czwarty odbył się krajowy finał największego na świecie konkursu dla „zielonych pomysłów biznesowych” Climate Launchpad 2017. Wydarzenie miało miejsce w Centrum Nauki i Sztuki Stara Kopalnia w Wałbrzychu. Organizatorem finału polskiej edycji konkursu była Dolnośląska Agencja Rozwoju Regionalnego, DOZAMEL zaś wystąpił w roli głównego sponsora. więcej >

Debata o innowacyjności pt. Innowacyjność w biznesie z perspektywy naukowca i przedsiębiorcy - modele i dobre praktyki.

2017-06-19

Wdniu 6 czerwca br. miała miejsce I Debata o innowacyjności. Organizatorami wydarzenia, które miało miejsce w Centrum Konferencyjnym WPP byli: DOZAMEL i Zakład Zarządzania i Rozwoju Organizacji na Wydziale Informatyki i Zarządzania Politechniki Wrocławskiej. więcej >