Nasze menu

Jak w czasie krótkiego biznesowego lunchu zyskać życzliwość i uznanie gości? Naszą receptą jest prosta elegancja wnętrz i niezawodny smak polskich dań z elementami kuchni europejskiej.



 

Menu biznesowe – kliknij tutaj

 

 

Menu codzienne zawiera pełny wykaz przygotowywanych przez nas dań.

 

Dowiedz się, które z nich są dostępne dzisiaj lub skorzystaj z oferty „Dania bez czekania”.


Szczegóły w Restauracji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specjalność szefa kuchni

Zapiekanka z makaronu szpinaku i łososia
Torcik z placków ziemniaczanych i szpinaku 

 

 

Zestawy śniadaniowe

Jajecznica na maśle, bułka, herbata z cytryną
Jajecznica na boczku, bułka, herbata z cytryną
Parówki, bułka, ketchup/musztarda, herbata z cytryną
Kiełbaska z cebulą, bułka, ketchup/musztarda, herbata z cytryną

 

 

Artykuły śniadaniowe

Kanapki - z szynką, z serem, z pasztetem, z twarogiem
Nabiał - serki wiejskie, jogurty, kefiry,
Sałatki - grecka, jarzynowa 

 

 

Zestawy obiadowe

Zupa jarzynowa
Filet z drobiu panierowany
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z kapusty pekińskiej
Sok owocowy

Kapuśniak z kiszonej kapusty   
Kotlety mielony
Ziemniaki z koperkiem
Buraczki zasmażane
Sok owocowy

Zupa pieczarkowa z makaronem
Udko z kurczaka
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z marchwi z ananasem
Sok owocowy

Zupa ziemniaczana
Pieczeń wieprzowa z sosem
Kluski śląskie
Sałatka z czerwonej kapusty
Sok owocowy

Zupa kalafiorowa
Kotlet rybny w sosie greckim
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z selera
Sok owocowy

 

 

Zupy

Barszcz biały
Barszcz czerwony
Barszcz ukraiński
Brokułowa
Jarzynowa
Kalafiorowa
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Ogórkowa

Pomidorowa z makaronem lub ryżem
Pejzanka
Pieczarkowa z makaronem
Rosół z makaronem
Węgierska
Zacierkowa
Ziemniaczana
Żurek

 

 

Dania obiadowe mięsne

Kotlet drobiowy w migdałach
Kotlet drobiowy po parysku
Kotlet drobiowy po prowansalsku
Kotlet drobiowy panierowany
Kotlet de volaille
Kotlet schabowy panierowany
Kotlet schabowy saute z duszoną cebulą
Kotlet szwajcar

Kotlet mielony
Kotlet pożarski
Kotlet piastowski
Pieczeń wieprzowa z sosem
Stek z cebulą
Gulasz mięsny
Udko z kurczaka
Złocista pierś z kurczaka z serem i szynką

Dania obiadowe jarskie

Naleśniki z serem
Naleśniki z musem jabłkowym
Naleśniki ze szpinakiem
Pierogi ruskie
Pierogi ze szpinakiem
Filet z ryby panierowany
Kotlet rybny w sosie greckim

Gołąbki
Krokiety z kapustą, z serem i pieczarkami
Lasagne
Łazanki
Placki ziemniaczane
Spaghetti
Zapiekanki makaronowe

 

 

Sałatki

Sałatka grecka
Sałatka szefa
Sałatka a’la Cezar
Sałatka z grillowanym łososiem i ananasem
Sałatka jarzynowa
Sałatka żydowska

Surówki

Z kapusty białej
Z kapusty czerwonej
Z selera z rodzynkami
Z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Colesław

Z buraków
Z marchewki
Z marchewki i ananasa
Wielowarzywna
Wiosenna

 

 

Dodatki

Ziemniaki
Frytki
Ryż
Kasza jęczmienna
Kasza gryczana
Makaron 

 

 

Desery

Puchar lodowy
Tarta jabłkowa
Tort kaukaski
Ciasto czekoladowe   

Napoje

Kawy – espresso, cappuccino, cafe latte
Herbaty – czarne i owocowe
Woda mineralna
Soki 

Poproś o ofertę

Strefa pracownika

zapomniałem hasła

Aktualności

III Mistrzostwa Strzeleckie o puchar Prezesa Dozamel – już za miesiąc

2017-09-06

6 października 2017 r. na Strzelnicy WKS we Wrocławiu odbędą się już III Mistrzostwa Strzeleckie o puchar Prezesa Dozamel.  Jak co roku zapraszamy do uczestnictwa firmy zlokalizowane na terenie Wrocławskiego Parku Przemysłowego. więcej >

Czwarty finał krajowego konkursu ClimateLaunchpad 2017 rozstrzygnięty

2017-08-23

19 sierpnia już po raz czwarty odbył się krajowy finał największego na świecie konkursu dla „zielonych pomysłów biznesowych” Climate Launchpad 2017. Wydarzenie miało miejsce w Centrum Nauki i Sztuki Stara Kopalnia w Wałbrzychu. Organizatorem finału polskiej edycji konkursu była Dolnośląska Agencja Rozwoju Regionalnego, DOZAMEL zaś wystąpił w roli głównego sponsora. więcej >

Debata o innowacyjności pt. Innowacyjność w biznesie z perspektywy naukowca i przedsiębiorcy - modele i dobre praktyki.

2017-06-19

Wdniu 6 czerwca br. miała miejsce I Debata o innowacyjności. Organizatorami wydarzenia, które miało miejsce w Centrum Konferencyjnym WPP byli: DOZAMEL i Zakład Zarządzania i Rozwoju Organizacji na Wydziale Informatyki i Zarządzania Politechniki Wrocławskiej. więcej >